Maritieme technieken – dek

Opleidingen < Maritieme technieken – dek

Maritieme technieken - dek

Kies je voor de zee en hou je het roer graag stevig in handen? Kies dan voor Maritieme technieken – dek. Deze avontuurlijke richting biedt de ideale mix van theorie en praktijk. Je bouwt je kennis en vaardigheden stap voor stap op. Je oefent op een simulator en op opleidingsschepen. Uiteindelijk ga je via stages de nautische wereld steeds meer ontdekken.

Waarom kies je voor deze richting?

✓ kies voor het avontuur: veel en ver varen

✓ oefen op de vaarsimulator

✓ stage bij gerenommeerde bedrijven

✓  doorgroeimogelijkheden

Wat leer je?

  • Een stevige portie algemene vorming met veel aandacht voor toegepaste wiskunde en fysica
  • Navigatie, kaartwerk en nautische instrumenten 
  • Wetten en regels op zee
  • Basic Safety Training en milieu
  • Scheepskennis
  • Samenwerken, verantwoordelijkheid nemen, zorg voor materiaal, respect voor de natuur, zin voor nauwkeurigheid en veiligheid, doorzettingsvermogen en koelbloedigheid …

Na je opleiding?

Eens afgestudeerd, kan je aan boord van een schip werken als aspirant-officier.

Je kan er ook voor kiezen je verder te specialiseren in het hoger onderwijs. Zo groei je door tot gezagvoerder op de grootste schepen. Of je kiest voor voortgezet onderwijs in bv. logistiek.

Vragen?

Wil je meer informatie? Wil je je inschrijven?

 

Onze leerlingen getuigen

Tinne (oud-leerling)

“Verschillende van mijn familieleden werken in de scheepvaart. Daardoor ben ik er al van jongs af in geïnteresseerd. Op school leerden we veel over bijvoorbeeld meteorologie en zeemanschap. De leerkrachten kennen hun vak door en door. Daardoor kon ik na mijn studies meteen aan de slag in de Port of Antwerp.”

Warre (oud-leerling)

“Inn de tweede graad ben ik bij de richting Maritieme technieken Dek van De Scheepvaartschool terecht gekomen. De leerkracht wiskunde van mijn vorige school was eerste stuurman en hij vertelde er altijd gepassioneerd over. Door hem wilde ik van richting veranderen en dat is me heel goed meegevallen. Vooral de theorie en de wiskundige berekeningen om koersen te bepalen, spraken me aan. De leerkrachten zijn goed van alles op de hoogte. Het gebouw en de lokalen zijn goed uitgerust en we hadden er alles om goed les te krijgen. En wie droomt er niet van kapitein worden? Als je kapitein bent, staat de hele wereld voor je open!”