Welkom aan boord, vaar met ons mee naar je diploma!

Wij bieden een eerste graad A-stroom (1A, 2A) met als optie Nautische STEM-technieken. Wil je inschrijven in het eerste leerjaar? Lees dan zeker de informatie onderaan.

Vanaf het 3de jaar kan je kiezen tussen drie specifieke TSO-richtingen:

• Binnenvaarttechnieken
  • Maritieme Technieken Dek
  • Maritieme Technieken Motoren

In al deze richtingen krijg je een krachtige mix tussen theorie en praktijk. Zo word je goed voorbereid op de nautische sector of op het hoger onderwijs (“dubbele finaliteit”). Na een geslaagd 6de jaar behaal je de nodige competenties en een diploma secundair onderwijs.

Heb je meer zin om met je handen te werken dan om in de klas te zitten? Kies in de derde graad voor ons duaal leersysteem, dan ben je 60% van de tijd aan boord van een binnenvaartschip! Je volgt het 5de en 6de jaar Binnenvaart en Beperkte Kustvaart – duaal en eventueel vul je dit nog aan met een 7de jaar Aspirant-stuurman Binnenvaart – duaal. Je combineert school en werk, je wordt betaald en intussen behaal je de nodige competenties en een diploma secundair onderwijs.

Meer info? Stel je vragen via secretariaat@descheepvaartschool.be

Eerste jaar secundair onderwijs

Voor 1A kan je enkel aanmelden en inschrijven via de website https://meldjeaansecundair.antwerpen.be/. Via deze website kan je de vrije plaatsen bekijken van onze school. De aanmeldingen verlopen in chronologische volgorde.

Vanaf het tweede jaar secundair onderwijs: inschrijven schooljaar 2022-2023

Je aanmelden voor een ander leerjaar (dus niet 1A) doe je via onderstaand formulier. Dat kan vanaf zaterdag 23 april 2022.

We contacteren je zo snel mogelijk om een bezoek aan de school te regelen en je inschrijving te realiseren.

Richtingen volzet

Sommige studierichtingen zijn elk jaar snel volzet.

Als inschrijven voor een klas niet meer mogelijk is, kan je je eventueel op de wachtlijst laten plaatsen. Dit doe je door je een mail te sturen naar secretariaat@descheepvaartschool.be. We contacteren je dan om je aanmelding te bevestigen. Indien er een plaats vrijkomt, telt de volgorde van aanmelden.

Mijn naam (verplicht)

Mijn e-mailadres (verplicht)

Ik wil langskomen op (verplicht)