Binnenvaarttechnieken

Opleidingen < Binnenvaarttechnieken (TSO)

Binnenvaarttechnieken (TSO)

In deze unieke opleiding leer je over alle aspecten van de binnenvaart, zowel in de klas als aan boord van onze opleidingsschepen. Je leert meer over de theorie én de praktijk, de traditie én de innovatie in de binnenvaart. De binnenvaartsector groeit jaar na jaar. Met moderne, grote, duurzame schepen, zowel voor het vervoer van goederen als personen (zoals veerdiensten en de Waterbus). Heb je dit diploma op zak? Dan ben je even future-proof als de binnenvaart en kan je zeker zijn van een goede job.

Waarom kies je voor deze richting?

✓ Theorie en praktijk

✓ Oefenen op opleidingsschepen

✓ Grote werkzekerheid

Wat leer je?

  • Een stevige basis voor de algemene vakken: wiskunde, wetenschappen, talen, STEM, geschiedenis, aardrijkskunde, enz. Waar het mogelijk is, leggen we de link met de scheepvaart.
  • Specifieke competenties zoals navigatie, binnenvaartreglementen, veiligheid en milieu, scheepstechniek, cargo en havenkunde. Je leert en oefent zowel in de klas als aan boord.

Na je opleiding?

Rond je de opleiding Binnenvaarttechnieken succesvol af? Dan behaal je je diploma secundair onderwijs. Je beschikt dan ook over de competenties van stuurman, je moet enkel nog verder vaartijd opbouwen. Zo ben je helemaal klaar om:

  • in de binnenvaart of aan de wal te werken
  • verder te studeren in het hoger onderwijs

Vragen?

Wil je meer informatie? Wil je je inschrijven?

 

Video