Maritieme technieken - motoren

scheepswerktuigkundige = knelpuntberoep!

mee met de laatste trends

oefenen op onze eigen, unieke simulator

goede doorstroommogelijkheden Hogere Zeevaartschool

Als specialist op het vlak van scheepsmachines, elektrotechniek en motoren, onderhoud je de motoren van een schip. Tijdens deze boeiende en hoogtechnologische opleiding krijg je alle technieken en kennis mee om aan de slag te gaan als scheepswerktuigkundige.

Wil je meer informatie? Wil je je inschrijven?

Contacteer ons

Wat leer je?

  • scheepswerktuigkunde
  • elektronica
  • mechanica
  • warmte – en koeltechniek
  • specifieke attitudes: samenwerken in groep, verantwoordelijkheid, zorg voor materiaal, respect voor de natuur, zin voor nauwkeurigheid en veiligheid, optimale werkmethodes, doorzettingsvermogen en koelbloedigheid …
Lessentabel

Na je opleiding?

Als afgestudeerde kan je aan de slag als werktuigkundige of onderhoudstechnicus in de zeevisserij, bij een rederij, een scheepsbouwer, een sleep- of baggerbedrijf, in de pleziervaart of op een boortoren. Maar ook bedrijven in andere sectoren ontvangen je met open armen.

Er is een groot tekort aan technisch personeel in deze sector. Tijdens de proclamatie heb je waarschijnlijk dus niet alleen een diploma, maar ook al een werkcontract in de hand.

Je kan er ook voor kiezen je verder te specialiseren in het hoger onderwijs. Of je kiest voor voortgezet onderwijs in bv. logistiek.

Onze leerlingen aan het woord: